Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • Vokoberg

    Závod je to rogainingový tak napůl, ale 24 hodin zážitků v krásném zimním středohoří můžu zaručit. Šestý ročník má centrum opět na hradě Doubravka v Teplicích a pořádají ho nadšenci kolem Martina Richtra z oddílu Spona Teplice. Mapu si člověk musí vzít vlastní a dovoluje se i GPS. Další pravidla víceméně už kopírují ta rogainingová, jak si můžete přečíst zde. Přihlášky jsou do 21.1. 2020.

    Krakonošův trek

    17. ročník Krakonošova zimního treku bude 15. - 16.2.2020 opět v Krkonoších.

    HROB je za námi

    V klasickém dušičkovém počasí proběhlo MČR v horském orientačním běhu v širokém okolí Radvanic. Jednotlivé i celkové výsledky jsou ke stažení na webu závodu, stejně tak mezičasy z jednotlivých etap. Můžete také zakreslovat postupy na playmap nebo si prohlédněte rubriku ztrát a nálezů na webu závodu. Pořadatel děkuje všem zúčastněným slušným závodníkům a chce pokárat ty neslušné co za sebou neumí zavírat vrátka a lezou do privátů!!!

    HROB se blíží

    Na přihlášku za základní startovné na nadcházející tradiční podzimní závod zbývá posledních 14 dní a kromě malých změn v rozpisu zveřejněných na webu závodu bych chtěl upozornit na pomalu docházející sobotní večeře v areálu Radvanické ZŠ, jejichž počet je omezen na 200 porcí. Na stránce závodu můžete najít kromě jídelníčku také předběžné délky tratí a brzy se objeví i ukázky mapy a další informace k závodu.

    Krakonošův trek

    18. ročník letního Krakonošova treku bude 5. - 6. 10. 2019 v Suchém Dole v Broumovské vrchovině. Jedná se o dvoudenní horský orientační pochod - běh dvojic s povinným vybavením podle mapy a přespáním v přírodě formou scorelaufu.

    MČR v horském OB 2019

    Po loňské krkonošské výzvě zavítá letošní šampionát v horském orientačním běhu o něco níže a jen o malý kousek na východ do zdánlivě hluchého prostoru mezi Trutnovem a Adršpachem. V okolí Radvanic se můžete těšit na podhorské terény s velkým množstvím kamenů a skalek, na strmé svahy Jestřebích hor, ale také na louky a pastviny českého pohraničí. Vyjma nejkratších tratí se dostanete i na dosah Adršpašského i Teplického skalního města. Na stránkách závodu si můžete prohlédnout nějaké fotky z terénu a jelikož jsme dali už dohromady i rozpis, můžete se začít i přihlašovat. Přímo v centru závodů bude k dispozici i jednoduché ubytování v tělocvičně a třídách zdejší základní školy a díky ochotě jejího ředitele bude zajištěno i stravování v podobě večeří s výběrem z několika jídel a snídaní. Stravu i jídlo prosím také objednávejte v přihláškovém formuláři. Pořadatelé z OK 99 Hradec Králové se na vás již těší.

    MČR v rogainingu 2019

    Letošního Českého rogainingového šampionátu se zúčastnilo 214 soutěžících, 107 v mistrovské čtyřiadvacetihodinovce a zbytek v doprovodných závodech na 6 a 12 hodin. účastníci z 9 zemí (Čechy, Slovensko, Polsko, Německo, Itálie, Lotyšsko, Velká Británie, Rusko a dokonce Lucembursko) se museli vypořádat s extrámně strmými svahy i tropickými teplotami (v neděli bylo skoro 40°C). Ve výsledcích závodu zjistíte, že mistrovské tituly v hlavních kategoriích získali Miroslav Seidl a Václav Král (MO), Jana a Aleš Balcarovi (XO) a Lenka Stolinová s Kamilou Trojtlovou (WO). Prohlédněte si postupy jednotlivých týmů a fotogalerii.

    WRC 2022

    Mistrovství světa v rogainingu v roce 2022 bude v České republice. V hlasování zástupců členských států IRF získala kandidatura ČAR převahu 15:5 oproti kandidatuře Ukrajiny. Během letních měsíců se tedy pustíme do příprav WRC 2022. Česká republika si drží cyklus 10 let na pořadatelství Mistrovství světa:
    2002 Lesná - Český les
    2012 Přebuz - Krušné hory
    2022 Paprsek - Kralický sněžník a Rychlebské hory

    Saxony Rogaine

    Koncem léta, 17.-18. 8. 2019, se bude v obci Erdmannsdorf nedaleko Chemnitz konat další ročník Saxony Rogaine.
    Webové stránky mají zatím jen v němčině.
    « 1 8 9 10 11 12 13 14 15 21 28 »